Politika privatnosti

Zahvaljujemo što ste odlučili biti dio naše zajednice u MOOBO.hr. Veliko značenje pridajemo zaštiti vaših osobnih podataka i vašeg prava na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom politikom ili našom praksom u vezi s vašim osobnim podacima kontaktirajte nas. Kada posjetite našweb shop i koristite naše usluge, povjeravate  nam svoje osobne podatke. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovoj obavijesti o privatnosti opisujemo naša pravila o privatnosti. Nastojimo vam objasniti na najjasniji mogući način koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Nadamo se da ćete uzeti malo vremena da ga pažljivo pročitate, jer je to važno. Ako postoje neki uvjeti u ovoj politici privatnosti s kojima se ne slažete, prekinite upotrebu naših usluga.

Ova se politika privatnosti odnosi na sve podatke prikupljene putem naših i / ili bilo kojih povezanih usluga, prodaje, marketinga ili događaja (mi ih u ovoj politici privatnosti zajednički nazivamo “web shop”).

Molimo pažljivo pročitajte ovu politiku privatnosti jer će vam pomoći da donesete utemeljene odluke o dijeljenju svojih osobnih podataka s nama.

1. Koje informacije prikupljamo

Osobni podaci koje nam otkrivate
Ukratko: Prikupljamo osobne podatke koje nam pružate, kao što su ime, adresa, podaci za kontakt, lozinke i sigurnosni podaci te podaci o plaćanju.

Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno pružate prilikom registracije izražavajući interes za dobivanje podataka o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na (poput objavljivanja poruka na našim mrežnim forumima ili ulaska u natjecanja, natjecanja ili darivanja ) ili nas kontaktiraju na neki drugi način.

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i odabiru koji donosite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati ​​sljedeće:

Ime i podaci za kontakt. Prikupljamo vaše ime i prezime, e-adresu, poštansku adresu, telefonski broj i druge slične podatke za kontakt.

Vjerodajnice. Prikupljamo lozinke, natuknice i slične sigurnosne podatke koji se koriste za provjeru autentičnosti i pristup računu.

Podaci o plaćanju. Prikupljamo podatke potrebne za obradu vaše uplate ako kupujete, poput broja vašeg instrumenta plaćanja (poput broja kreditne kartice) i sigurnosnog koda povezanog s vašim instrumentom plaćanja. Sve podatke o plaćanju čuva naš procesor plaćanja, a vi biste trebali pregledati njegova pravila o privatnosti i izravno kontaktirati izvršitelja plaćanja kako bih dobili odgovore na vaša pitanja.

Podaci za prijavu na društvene mreže. Pružamo vam mogućnost registracije pomoću podataka o računu na društvenim mrežama, kao što su vaš Facebook, Twitter ili drugi račun na društvenim mrežama. Ako se odlučite registrirati na ovaj način, prikupit ćemo Informacije opisane u odjeljku pod nazivom “KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE SOCIJALNE PRIJAVE” u nastavku.

Svi osobni podaci koje nam pružate moraju biti istiniti, cjeloviti i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Podaci se automatski prikupljaju

Ukratko: Neke se informacije – poput IP adrese i / ili značajke preglednika i uređaja – automatski prikupljaju kada posjetite naš web shop.

Automatski prikupljamo određene podatke kada ih posjetite, koristite ili se krećete. Ovi podaci ne otkrivaju vaš određeni identitet (poput vašeg imena ili podataka o kontaktu), ali mogu uključivati ​​podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, značajke preglednika i uređaja, operativni sustav, jezične postavke, URL-ovi koji se upućuju, naziv uređaja, država, mjesto , informacije o tome kako i kada upotrebljavate naše i ostale tehničke podatke. Ti su podaci prvenstveno potrebni za održavanje sigurnosti i funkcioniranja naše mreže te za našu internu analitiku i izvještavanje.

Kao i mnoge tvrtke, i mi prikupljamo informacije putem kolačića i sličnih tehnologija.

Informacije prikupljene iz drugih izvora

Ukratko: Možemo prikupljati ograničene podatke iz javnih baza podataka, marketinških partnera i drugih vanjskih izvora.

Informacije o vama možemo dobiti iz drugih izvora, kao što su javne baze podataka, zajednički marketinški partneri, kao i od drugih trećih strana. Primjeri informacija koje dobivamo iz drugih izvora uključuju: informacije o profilu na društvenim mrežama; marketinški potencijalni kupci i rezultati pretraživanja i poveznice, uključujući plaćene liste (poput sponzoriranih veza).

2. HOĆE LI SE VAŠI PODACI DIJELITI S KIM?

Ukratko: Informacije dijelimo samo uz vaš pristanak, radi poštivanja zakona, pružanja usluga, zaštite vaših prava ili ispunjavanja poslovnih obveza.

Vaše podatke koje posjedujemo možemo obrađivati ​​ili dijeliti na temelju sljedeće pravne osnove:

Točnije, možda ćemo trebati obraditi vaše podatke ili podijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

Poslovni prijenosi. Možemo podijeliti ili prenijeti vaše podatke u vezi ili tijekom pregovora o bilo kojem spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.

Dobavljači, savjetnici i drugi treći pružatelji usluga– Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, dobavljačima ili agentima koji pružaju usluge za nas ili u naše ime i za taj posao trebaju pristup takvim informacijama. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, dostavu e-pošte, usluge hostinga, korisničku uslugu i marketinške napore. Odabranim trećim stranama možemo dopustiti upotrebu tehnologije praćenja na njima, koja će im omogućiti prikupljanje podataka o vašoj interakciji s vremenom. Te se informacije mogu koristiti za, između ostalog, analizu i praćenje podataka, određivanje popularnosti određenog sadržaja i bolje razumijevanje mrežnih aktivnosti. Ako nije opisano u ovim Pravilima, ne dijelimo, prodajemo, iznajmljujemo ili trgujemo bilo kojim vašim podacima s trećim stranama u njihove promotivne svrhe.

Podružnice- Vaše podatke možemo podijeliti s našim podružnicama, u tom ćemo slučaju od njih zatražiti poštivanje ove politike privatnosti. Pridružena društva uključuju našu matičnu tvrtku i sve podružnice, partnere u zajedničkom ulaganju ili druge tvrtke koje kontroliramo ili su pod zajedničkom kontrolom s nama.

Poslovni partneri- Vaše podatke možemo podijeliti s našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.

Ostali korisnici– Kada dijelite osobne podatke ili na drugi način komunicirate s javnim područjima, svi ih mogu pregledavati i mogu se javno distribuirati izvan trajnosti. Ako komunicirate s drugim našim korisnicima i registrirate se putem društvene mreže (kao što je Facebook), vaši će kontakti na društvenoj mreži vidjeti vaše ime, fotografiju profila i opise vaših aktivnosti. Slično tome, drugi će korisnici moći pregledavati opise vaših aktivnosti, komunicirati s vama unutar našeg i pregledavati vaš profil.

3. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I OSTALE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu vaših podataka.

Za pristup informacijama ili njihovo pohranjivanje možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja . Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće izložene su u našim Pravilima o kolačićima.

4. KAKO RUKUJEMO VAŠIM SOCIJALNIM PRIJAVAMA?

Ukratko: Ako se odlučite registrirati ili prijaviti na našu web stranicu pomoću računa društvenih mreža, možda ćemo imati pristup određenim informacijama o vama.

Nudimo vam mogućnost registracije i prijave pomoću podataka o računu vašeg društvenog medija treće strane (poput prijava na Facebook ili Twitter). Ako to odlučite, od vašeg davatelja društvenih mreža primit ćemo određene podatke o profilu te o vama. Informacije o profilu koje dobivamo mogu se razlikovati ovisno o dotičnom davatelju usluga društvenih mreža, ali često uključuju vaše ime, e-adresu, popis prijatelja, sliku profila, kao i ostale podatke koje odlučite objaviti.

Informacije koje dobijemo koristit ćemo samo u svrhe opisane u ovoj politici privatnosti ili koje su vam na drugi način jasne. Imajte na umu da ne kontroliramo i nismo odgovorni za drugu upotrebu vaših osobnih podataka od strane vašeg trećeg dobavljača društvenih medija. Preporučujemo da pregledate njihova pravila o privatnosti kako biste razumjeli kako oni prikupljaju, koriste i dijele vaše osobne podatke i kako možete postaviti svoje postavke privatnosti na njihovim web lokacijama i u aplikacijama.

5. DA LI SE VAŠE INFORMACIJE PRENOSE MEĐUNARODNO?

Ukratko: Vaše podatke možemo prenositi, pohranjivati ​​i obrađivati ​​u zemljama koje nisu vaša.

Ako nam pristupate izvana, imajte na umu da vaše podatke možemo prenijeti, pohraniti i obraditi mi u našim objektima i one treće strane s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke (vidi ” HOĆE LI SE VAŠI PODACI DIJELITI S KIM? “(Iznad), u i drugim zemljama.

Ako imate prebivalište u Europskom gospodarskom prostoru, tada te države možda neće imati zakone o zaštiti podataka ili druge tako sveobuhvatne zakone kao u vašoj zemlji. Međutim, poduzet ćemo sve potrebne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka u skladu s ovom politikom privatnosti i važećim zakonom.

6. Koji je naš stav sa STRANICAMA TREĆIH STRANA?

Ukratko: nismo odgovorni za sigurnost bilo kakvih podataka koje dijelite s trećim stranama koje oglašavaju, ali nisu povezane s našim web mjestima.

Mogu sadržavati oglase trećih strana koje nisu povezane s nama i koje mogu voditi do drugih web stranica, mrežnih usluga ili mobilnih aplikacija. Ne možemo jamčiti sigurnost i privatnost podataka koje pružate trećim stranama. Svi podaci koje prikupe treće strane nisu obuhvaćeni ovom politikom privatnosti. Nismo odgovorni za sadržaj niti za prakse i politike privatnosti i sigurnosti bilo koje treće strane, uključujući druge web stranice, usluge ili programe koji mogu biti povezani sa njima. Trebali biste pregledati politike takvih trećih strana i kontaktirati ih izravno kako biste odgovorili na vaša pitanja.

7. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhe navedene u ovoj politici privatnosti, osim ako zakonom nije drugačije određeno.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je to potrebno za svrhe navedene u ovoj politici privatnosti, osim ako je dulji rok čuvanja potreban ili dopušten zakonom (poput poreza, računovodstva ili drugih zakonskih zahtjeva).

Kad nemamo kontinuiranu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisat ćemo ih ili anonimizirati ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosne kopije), tada ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirajte ih od bilo kakve daljnje obrade dok brisanje nije moguće.

8. KAKO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE SIGURNO?

Ukratko: Cilj nam je zaštititi vaše osobne podatke sustavom organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

Proveli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere namijenjene zaštiti sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, imajte na umu da ne možemo jamčiti da je sam internet 100% siguran. Iako ćemo se potruditi zaštititi vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na naše web stranice i od njih na vaš je rizik. Uslugama biste trebali pristupiti samo u sigurnom okruženju.

9. PRIKUPLJAMO LI INFORMACIJE OD MALOLJETNIKA?

Ukratko: Djeci mlađoj od 18 godina svjesno ne prikupljamo podatke s tržišta niti ih plasiramo na tržište.
Djeci mlađoj od 18 godina ne prikupljamo podatke svjesno i ne stavljamo ih na tržište. Korištenjem datoteke izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik takvog maloljetnika i pristajete na njegovo korištenje. Ako saznamo da su prikupljeni osobni podaci korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirat ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz svoje evidencije. Ako saznate za podatke koje smo možda prikupili od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na: info@moobo.hr.

10. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: u nekim regijama, poput Europskog gospodarskog prostora, imate prava koja vam omogućuju veći pristup i nadzor vaših osobnih podataka. Svoj račun možete pregledati, promijeniti ili ukinuti u bilo kojem trenutku.

U nekim regijama (poput Europskog gospodarskog prostora) imate određena prava prema važećim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati ​​pravo (i) zatražiti pristup i dobiti kopiju svojih osobnih podataka, (ii) zatražiti ispravak ili brisanje; (iii) ograničiti obradu vaših osobnih podataka; i (iv) ako je primjenjivo, na prijenos podataka. U određenim okolnostima možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka. Da biste podnijeli takav zahtjev, upotrijebite dolje navedene kontakt podatke. Razmotrit ćemo i postupiti po svakom zahtjevu u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.

Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Međutim, imajte na umu da ovo neće utjecati na zakonitost obrade prije njenog povlačenja.

Ako ste stanovnik Europskog gospodarskog prostora i vjerujete da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo podnijeti žalbu lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Informacije o računu

Ako u bilo kojem trenutku želite pregledati ili promijeniti podatke na računu ili ukinuti račun, možete.

Na vaš zahtjev za ukidanjem računa deaktivirat ćemo ili izbrisati vaš račun i podatke iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, neke se podatke mogu zadržati u našim datotekama kako bi se: spriječile prijevare, riješili problemi, pomoglo u istragama, izvršili naši Uvjeti korištenju i / ili u skladu sa zakonskim zahtjevima.

Isključivanje marketinga putem e-pošte: U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu s našeg popisa marketinških e-adresa klikom na vezu za odjavu u e-porukama koje šaljemo ili tako da nas kontaktirate koristeći dolje navedene detalje. Tada ćete biti uklonjeni s popisa marketinških e-adresa – međutim, i dalje ćemo vam morati slati e-poštu povezanu sa uslugom koja je potrebna za administraciju i upotrebu vašeg računa. Da biste se inače odjavili, možete.

11. KONTROLE ZNAČAJKA KOJE NE SMIJETE PRATITI

Većina web preglednika i neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku Ne-prati (“DNT”) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoje sklonosti privatnosti da ne prate podatke o vašim aktivnostima pregledavanja na mreži i prikupljaju ih. Nije finaliziran niti jedan jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i provedbu DNT signala. Kao takvi, trenutno ne reagiramo na signale DNT preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira vaš odabir da se ne prati putem interneta. Ako se usvoji standard za internetsko praćenje kojeg se moramo pridržavati u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ovih Pravila o privatnosti.

12. OBAVLJAMO LI AŽURIRANJE OVE POLITIKE?

Ukratko: Da, ažurirat ćemo ovo pravilo po potrebi kako bismo ostali usklađeni s relevantnim zakonima.

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu politiku privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim datumom “Revidirano”, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako napravimo značajne promjene u ovoj politici privatnosti, možemo vas obavijestiti ili vidljivim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Preporučujemo vam da često pregledavate ovu politiku privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

13. Kako nam se možete obratiti u vezi ove politike?

Ako imate pitanja ili komentare u vezi s ovim pravilima, možete nam poslati e-poštu na info@moobo.hr
ili poštom na:

MOOBO d.o.o. (moobo.hr)
Horvaćanska cesta 160,
10 000 Zagreb
Hrvatska

14. Kako možete pregledati, ažurirati ili brisati podatke koje prikupljamo od vas

Na temelju važećih zakona vaše zemlje, u određenim okolnostima možete imati pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti ih ili izbrisati. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje svojih osobnih podataka, pošaljite obrazac zahtjeva klikom ovdje. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana.

Ova pravila o privatnosti stvorena su pomoću Termly-ovog generatora pravila o privatnosti.